ایجاد و تأمین گرما و حرارت برای انجام کارهای مختلف و سیستم های گرمازا می باشد . به طور کلی مشعل دستگاهی است که مقدار معینی از هوا را با سوخت ترکیب می کند و به این طریق انرژی سوخت را به انرژی گرمایی تبدیل می کند .در واقع یک مشعل به صورت یک مثلث با گرد هم آمدن سوخت ، هوا و جرقه سبب ایجاد شعله و انرژی گرمایی می شود .در زمان شروع به کار کردن مشعل ابتدا باید سوخت و هوا تأمین شده و سپس برای رسیدن به تناسب مورد نیاز
ایجاد و تأمین گرما و حرارت برای انجام کارهای مختلف و سیستم های گرمازا می باشد . به طور کلی مشعل دستگاهی است که مقدار معینی از هوا را با سوخت ترکیب می کند و به این طریق انرژی سوخت را به انرژی گرمایی تبدیل می کند .در واقع یک مشعل به صورت یک مثلث با گرد هم آمدن سوخت ، هوا و جرقه سبب ایجاد شعله و انرژی گرمایی می شود .
• بدنه ی مشعل : بدنه ی مشعل در بردارنده ی تمامی اجزای تشکیل دهنده مشعل می باشد به همین دلیل از نظر ساختاری و مقاومتی باید به گونه ای باشد که بتواند به راحتی تمامی اجزا را در خود جای داده و از آن ها محافظت کند . به طور کلی بدنه ی مشعل از جنس آلومینیوم به صورت ریخته گری تحت فشار ساخته شده و با استفاده از رنگ کوره ای پوشش دهی می شود .
• فیلتر : جنس فیلتر معمولاً از پلی پروپلین است و وظیفه آن جلوگیری از ورود ذرات ریز و ناخالصی به درون دستگاه می باشد زیرا در زمان شروع به کارکردن دستگاه بر اثر احتراق و جریان هوا مقداری آلودگی به صورت ذرات ریز و ناخالصی وارد دستگاه می شود که به مرور زمان باعث بروز مشکلات و خرابی می گردند .
• الکتروموتور : الکتروموتور مشعل با دریافت انرژی الکتریکی و سپس با به حرکت در آوردن پروانه یا فن هوای مورد نیاز برای شعله را فراهم می آورد .
• ترانس جرقه : همان طور که از اسم آن معلوم است این قطعه با ایجاد جرقه در قسمت خروجی مشعل سبب مخلوط شدن هوا و سوخت می شود.
• شیر قطع کننده دستی : محل قرار گیری این قطعه قبل از اتصال شیرگازی و در ابتدای خط گاز ، به دستگاه متصل شده است و با استفاده از آن و به نوعی بستن آن از ورود گاز به دستگاه جلوگیری می شود حالا به هر دلیلی ، تعمیر دستگاه ، جدا سازی دستگاه و … .
• رله کنترل: در مشعل ابتدا تمام دستورات اتوماتیک ، نیمه اتوماتیک و دستی به این قطعه ارسال و سپس دستور کار به جهت کارکرد ، ادامه کارکرد و خاموشی انجام می شود . به غیر از این موارد رله کنترل وظایف دیگری چون ، شناسایی و رفع مشکلات و خطاها و … را نیز بر عهده دارد .
• شعله پخش کن: این قطعه که به صورت صفحه ای فلزی مشبک می باشد با فرم دادن و به نوعی حالت دادن به حرکت سوخت و هوا باعث می شود تا فرایند مخلوط شدن این دو ماده به شکل بهتری صورت بپذیرد . محل قرار گیری شعله پخش کن در مشعل در قسمت ورودی هوا به بخش اطاقک احتراق می باشد .
• دمپر تنظیم هوا: با استفاده از این قطعه در مشعل باعث می شود تا هوای گرم ایجاد شده در دستگاه به سرعت به محیط بیرون وارد نشود و بدین شکل توسط دمپر تنظیم هوا از هدر رفتن انرژی جلوگیری می شود .
• الکترود جرقه: الکترود جرقه مانند سوخت و هوا ، یکی دیگر از محرکه های اصلی به جهت شروع به کار کردن مشعل می باشد در واقع وظیفه ی اصلی این قطعه ایجاد جرقه می باشد . الکترود جرقه از نظر ساختاری از یک میله ی فلزی از جنس آلیاژ نیکل کروم و یک عایق سرامیکی ساخته شده است .
• شیر برقی: گاز ورودی به دستگاه پس از اتمام کار توسط این قطعه قطع و دستگاه خاموش می شود .
در زمان شروع به کار کردن مشعل ابتدا باید سوخت و هوا تأمین شده و سپس برای رسیدن به تناسب مورد نیاز سوختی که به صورت مایع یا جامد می باشد باید تبخیر شود . با تبخیر شدن سوخت در طی انجام یک سری فرایند سوخت و هوا به تناسب مورد نیاز می رسند و پس از انجام این مرحله ، در مشعل با ایجاد جرقه ، که توسط الکترود جرقه صورت می پذیرد و همچنین وجود هوا و سوخت ، شعله ایجاد می شود .
مشعل بر اساس یک سری معیارها تقسیم بندی می شوند ، مثل :
• ظرفیت کاری
• نوع سوخت
• نحوه ی اختلاط سوخت و هوا
• پروفیل شعله تولید شده
مشعل ها با توجه به نوع سوختی که مصرف می کنند به چند دسته تقسیم بندی می شوند :
1. مشعل گازسوز
2. مشعل گازوئیل سوز
3. مشعل دوگانه سوز
4. مشعل مازوت سوز
سفارشات خاص شما را پذیرا هستیم
شما می توانید جهت مشاوره و استعلام قیمت تماس حاصل فرمایید.
سریع ، راحت و پیشرفته محصولتان را بیابید
کافیست مشخصات محصول را انتخاب کنید ، ما راهنماییتان می کنیم.